Invitació a la II Mostra de Creus

festes del Santíssim Crist de Sant Roc 2021

 

Estimades associacions:

Tenim el plaer de posar-nos en contacte amb vosaltres per llançar la II Mostra de Creus de Maig de les festes del Crist. Contem amb el suport i recolzament de la Regidoria de Festes i de la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva per conseguir el millor que el teixit associatiu sap fer, demostrar la Solidaritat entre associacions.

L’any passat degut a la pandèmia no puguerem realitzar el tradicional Concurs de Creus,  enguany la perspectiva d’incertesa no ens deixa programar res.

Les Creus de Maig són: Tradició, festa, amistat i comboi. Este any no podrem reunir-nos per a muntar les creus perque les restriccions i mesures sanitàries vigents no ens ho permeten.

Per un altre costat les festes seran diferents, encara que no seran menys intenses. I qué bé!, si podem recuperar part de l’alegria i el color que aporten les creus en les festes.

Suggerim que dins de les mesures d’este any,  busquem alternatives diferents per a muntar-les:

  1. Que siguen les floristeries les que realitzen les composicions florals,  sabem que és un sector castigat per la crisi econòmica, com tants altres per desgràcia. No té per qué ser un pressupost en concret, el que el millor s’estime.
  2.  que una persona o un mateix nucli familiar s’encarregue. Cal ser conscients de que cal extremar les precaucions i respectar les restriccions sanitàries. La salut és primer.

No serà el mateix comboi, doncs si el mateix sentiment, que Oliva i el Crist tinguen les seues creus.

Per aixó mateix no es realitzarà el concurs, com a mesura excepcional, per a no distingir la mà professional de l’amateur, cal dir que en les últimes edicions han segut totes espectaculars, sou més que professionals.

A més comuniquem que no farem el tradicional passacarrer, els Presidents farem la visita en privat,  avisarem al /la President/a de l’Associació per a no crear cap aglomeració i crearem una agenda per al dia 1 de maig. De segur passarem.

Si necessitem i demanem que ens aviseu de l’ubicació i associació o grup veínal a l’adreça del correu: mdoloresrosello@hotmail.com.

Les bases de la confecció de les Creus de maig, són senzilles, tenen que tindre una base en forma de creu (en les mides que preferiu)  i es pot engalanar amb tot tipus de flors (viva, preservada ,seca, silvestre , etc). 

Caldran estar exposades dissabte 1 de maig pel matí a les 10h. Quan començarem a fer la visita.

Caldrà fer una instància amb registre d’entrada per a participar com a associació, o grup veinal, a més si teniu que ocupar la via per a posar la creu enmig del carrer cal sol.licitar –ho també.

Agraïm la vostra participació i col.laboració,

Esperem contar amb tots vosaltres.

 

Visca el Crist de Sant Roc!

 

Salutacions cordials:

Miguel Àngel Mañó i Mª Dolores Roselló, Presidents del Crist 2020/2021.

Yolanda Navarro Vizcaíno, Regidora Festes.

Josep Escrivà Savall. Regidor Participació Ciutadana.